2019. augusztus 12., hétfő

Hogyan tovább?

Úgy látszik rám tört a grafománia... neeem... egyszerűen van kedvem írni :) Ez is változó - van hogy nagyon nehezemre esik - és van hogy szinte hiányzik :)


Most pedig ráérek, mert ma 36 fok volt és amúgy is elhatároztam, hogy az elmúlt hetek után MA semmi nem fog történni a kiskutyákkal. Amikor hazaérkeztem, be sem engedtem őket a házba, csak hűsölni az előszobába. Ennek az alábbi következménye van:


Akár órákon keresztül.
Ilyenkor próbálom megkeményíteni a szívemet és mantraként ismételgetem, hogy de hát ezek végülis kutyák, nehogymár belehaljanak egy nap unalomba és elhagyatottságba!! De úgy tűnik de. Nemérdekel, én meg ma szabad akarok lenni kb 1,5 órát (munka után még Anyáékat is meglátogattam)!!!

Na és ezek után rátérek a mondanivalómra.

Szóval: a munkavizsga másnapján nyilván mit csinál az ember? Hát persze hogy IHT 1-es szabályzatot (FCI terelőverseny szabályzat) olvasgat... Kamilla, eszedbe ne jusson!!! Jólvan, végülis nekem is van annyi eszem, hogy látom, ehhez azért még fejlődni szeretnék.

Elhatároztam, hogy a terelésben tartok egy hónap szünetet. Úgy érzem, szükségünk van rá. Egyrészt, nekem tényleg nem tetszik ez a birkafenék-szaglászós hajtás. Saci észrevétele teljesen áll, de én azt is látom ebben, hogy kicsit csökkent a motiváció. Úgyhogy most és azonnal elejét veszem a túlterhelésnek. Semmi különös, csak egy szünet. Tényleg szeretnék ugyanis tovább dolgozni a kutyával ebben a sportban. A szünetet követő időszakot pedig a feladatok letisztításával szeretném folytatni. Meg kicsit a kutya önállóságát, tudatosságát is "gondozni", nehogy egy, csak parancsra dolgozó állatkává formáljam - maradjon meg a döntőképessége! Mondjuk utóbbit fogalmam sincs, hogyan kell csinálni, ehhez biztosan segítség kell majd. Megfogadom azt a tanácsot is, hogy több helyre járjunk el tréningezni.

A négynapos hétvégét Vázsonyban töltjük majd, ezt nagyon várom :) Nyugalom, Balaton (idén először!!), némi kirándulás, sütögetés, PiknikMozi :) Mindenlesz.

Augusztus utolsó hétvégéjén, 3 hét múlva agilityverseny vár ránk, szombaton és vasárnap is. Na erre megint nem vagyok felkészülve lelkileg... amitől félek, az az, hogy nem lesz helyezésünk (mert lássuk be, ennek esélye elég nagy), nekem pedig megerősítés hiányában el fog menni a kedvem a versenyektől... de még csak egyszer voltunk versenyen (bár ott helyezettek lettünk), majd a tapasztalat megmutatja :)

Szeptemberre pedig jelentkeztünk Illés Anita (FROG) sportalapozójára. Nagyon várom ezt a szemináriumot, ismét sokat fogok tanulni, amit nagyon szeretek. És ami még fontosabb, hogy ismét valaki értő személy fog ránézni a munkánkra, megint más oldalról és visszajelzést, tanácsokat fogunk kapni. Szükségem is van rá, például a Newton-nal való játékban nagyon kéne fejlődnöm. Newton imád feladatozni, de játszani maximum perceket tudok vele. A zsákmányösztöne nagyon hamar kifárad - és megunja a dolgot.

Petrához pedig szeptember 14-15-re van időpontunk, szerintem ott kezdjük az új terelőszezont :)

Van tehát programunk, megintcsak nem fogunk unatkozni. Jaj és a kimaradt szabad augusztusi hétvégén SUP-olni szeretnék!!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése