2017. június 4., vasárnap

Látogatások a tenyésztőnél

Elérkezett a naaagy nap: az első személyes találkozás napja :)

Mi 5 hetes korában látogattuk meg a Nyulat először - mehettünk volna akár 2 héttel korábban is, de egyéb elfoglaltságok (pl költözés) miatt halasztottuk. Nagyon változó, hogy a tenyésztők mikortól engednek idegeneket a kölykök közelébe, általában 3-5 hetes kortól mehetünk ismerkedni. Ennek elsődleges oka, hogy óvják őket a fertőzésektől.

Persze csomó mindent elterveztem, hogy a kiskutyának később megkönnyítsem a költözést, pl hogy ott hagyom egy sokat hordott sálamat/egy takarót a szagommal, sokszor-sokszor meg fogom látogatni hogy emlékezzen rám, illetve elhozok majd egy kedvenc tárgyát, amit Kata odaad nekünk - végül ebből persze csak annyi valósult meg, hogy 4x voltunk látogatóba a kiskutyáknál, illetve az elhozatalkor kétségbeesve berohantam a Fressnapf-ba néhány játékért, amik közül egyet Kata pár percre odaadott a szülőknek, hogy "átszagosodjon"..

Már az első látogatásnál látszott, hogy Nyúl rendkívül nyugis és kedves kis kutya.. kicsit túlságosan is nyugodtnak tűnt, a többiekhez képest (ezen persze megint aggódtam egy sort, de min nem szoktam én aggódni..). A következő látogatáskor is ő volt az, aki egyáltalán nem jött ki elénk, hanem az udvar közepén ülve megvárta, hogy ki is érkezett :D Később persze jóval aktívabb lett, a 3. találkozáskor már konkrétan kirágta a 11 kilós tápos zsák sarkát és lopkodta a kaját, majd elmorogta a tesóját is.. ez már akkor volt, amikor a legnagyobb tesót elvitték, szóval megnőtt az arca idő közben :D

A látogatásokról meséljenek inkább a képek:

5 hetesen





7 hetesen:









8 hetesen:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése