2021. május 30., vasárnap

Kirándulás a Programok Hatlábon-nal Nagykovácsiban, esti Hoopers és reggeli tókör

Tegnap ismét kirándulni voltunk a P6L csapattal, Nagykovácsiban, az Alsó-Zsíros hegyen. Ezt az útvonalat is ismertük már, bár Nóri tegnap belehúzott és rádobott még 2 km-t a szokásos 6-ra. Mi mondjuk nem bántuk, jól esett kint lenni a természetben, gyönyörű ez a hely.

Nagyon kellemes, kényelmes program volt, ezúttal Asszírkának tetszett meg egy 10 éves, ivartalanított lánykutya, így az ő agya ismét csak egy szerelemes pillangóra hasonlított. Hagyjuk is. Newton ellenben teljesen képben volt, legalább az egyik használható általában, milyen jó, hogy kettő van.

Képeket általában egy héttel később szoktak felrakni, szóval erre még várni kell :) utólag pótolom. 

A hosszabb útvonal miatt negyed 1 körül indultunk haza és kettő előtt pár perccel érkeztünk meg. Úgy éreztük, szükségünk lenne némi pihenőre, szóval eldobtuk magunkat aludni, hiszen 5-re újabb programunk volt a győri bandával: hoopers. Általában péntekenként szoktunk talizni és gyakorolni Évinél, aminek én nagyon örülök, felidézi kicsit a "régi" időket. Most pont miattam tették át az edzést szombatra, pénteken konkrétan fél 7-ig voltam bent melózni.

Ezeket az alkalmakat nem naplózom, mert itt nem annyira tanítok, mint inkább gyakorolok, illetve tesztelem, mennyire jutottam: távolságot próbálok növelni. Két kört szoktunk tolni minden kutyával, én tegnap a 3 hordós kerültetést, 2 hordót és franciaváltást, illetve a 2-3 hoop egyenes vonalban, távolabbról (2-3 m), de még párhuzamos sétálós feladatot választottam. Értitek :D

Összes fotó: Gombás Gábor


Este nyolckor indultunk haza, azt kell mondjam, teljesen kidőltem, annak ellenére, hogy a pesti vezetést oda-vissza Gábor nyomta le. A kiskutyák arcáról szintén eltűnt mindennemű értelem, már csak kóvályogtak össze-vissza.

Ma reggel pedig, szintén a többiekkel, tókörre mentünk, reggel 8-kor randiztunk a szokott helyen, szóval ma is volt időben kelés és indulás, Newton a visszafelé szakaszon már nem is nagyon rohangált, beállt mellém és jött szépen - igazi, ritka, égi jelenség nálunk a ragaszkodó collie-kisbolygó (a sheltie-kisbolygó fogalom copyright by Canis Ludens :D). Szóval azt hiszem a tegnap még mára is kihatott, Nyúl kidőlt. Gyorsan kajáltunk a Mekiben, aztán nemrégen hazaértünk és most pusztulás van, egészen a délutáni kutyaszépítő szeánszig.



Kellemes vasárnapot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése