2021. május 24., hétfő

Kirándulás - Odvaskő, Szarvad-árok

Rég voltunk kirándulni, a mai napunk pedig üres volt, szóval egyetértettünk abban, ideje erdőt látnunk.

Tegnap este gyorsan megterveztem egy 12,5 km-es, 477 m szintes kört. A Gerence-völgyből, a Hotel Odvaskő-től indultunk, végigsétáltunk a Boroszlán-tanösvény hegygerinci részén, átváltottunk a kékre a Barátok útján, majd a bakonybéli Szarvad-árok zöld négyzetével visszavezettettük magunkat a parkolóba.

Az idő tökéletes-hűvös volt, az egész erdő üdezöld, az útvonal csodaszép - és még a kutyáink is teljesen normálisan viselkedtek. Az első 50 méteren rohantak el 60-80 méterre ordítani, de azután egyetlen egy elrohanásuk sem volt, nagyon-nagyon boldog voltam. Nem kaptak erős szagot, a vadak talán beljebb húzódtak. Nyomok mondjuk voltak bőven, de hála az égnek nem futottunk bele élő példányokba. Newton egyszer talált egy dögöt magának, valaki szarvast nyúzott és a csontokat diszkréten az út mellé dobta. Bár kiskutyám belefetrengett, még ennek is jobban örültem, mintha élő szarvast talál.

Felteszem a térképet, illetve néhány képet, utóbbiak mondjuk annyira kis bénák lettek, egyáltalán nem adják vissza mindazt a szépséget, amit ma az erdőtől kaptunk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése