2020. március 22., vasárnap

Kirándulás - Bakonybél éves ismétlés

Az egész onnét indult, hogy Anya elkezdte emlegetni a medvehagymát. Hogy háát, ha esetleg a Bakonyban járnánk... de szerinte lassan le is virágzik...

Gyorsan utánanéztem, szinte pontosan egy évvel ezelőtt, március 25-én voltunk a bandával Bakonybélben, hasonló indíttatásból... akkor biztosan nem késtünk még el, hajrá! Kényelmi okokból elővettem az akkori útvonaltervet, ugyanazt sétáltuk le ma is, 16,8 km.

3/4 9-kor indultunk és 1/2 2-re értünk vissza a kocsihoz. Olyan rég túráztunk rendesebben, nagyon hiányzott.. most elégedett vagyok :)

A helyzetet egyedül az időjárás nehezítette meg, reggel 1 fok volt, a szél jéghideg. Amikor viszont másztunk, nyitogattuk a cipzárakat rendesen.. a kezünk néha lefagyott, néha Gábor a sapkát is levette. Amikor sütött a nap és szélcsend volt, szebbet nem is kívánhattunk volna. Tavasz van! Végre - igazi, csodálatos tavasz.

Emellett az erdő, de még a Gerence-völgy is töküres volt (juhúú), teljes nyugalomban sétáltunk, fotóztunk rengeteg virágot, szedtünk egy rakat medvehagymát, kellemesen elfáradtunk.

Hozom a képeket :)


A Király-kapunál, feketefenyők tövében

Szártalan kankalin és babérboroszlán


Kuttyok az egykori kisvasút megmaradt hídpillérén

A kisherceg



Kónya vicsorgó

Ezt még keresem... UPDATE: erdei kutyatej

Őt mindenki ismeri...

Erdei galambvirág


A főszereplő

Tüdőfű

Bakonybél utcáin

Elfáradt.. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése