2020. február 9., vasárnap

Kirándulás a Csergezán Pál-kilátóhoz a Programok Hatlábonnal

Múlt héten annyira bejött nekünk ez a feladatozós-bandázós kirándulás, hogy amikor Nóri kiírt egyet erre a hétvégére is - mentünk!

Több okból is nagyon szeretem az ilyen programokat:

Egy, a kutyáim találkoznak sok új arccal, amit nagyon élveznek. Biztosan tudhatom, hogy csak jófej, szocializált kutyák lesznek a programon, gond egy szál se.

Kettő, van aki megtervezi az útvonalat, feladatokat és ellát minket minden információval, km, szint, látnivalók... Ez, azok után hogy az összes túránkat én szoktam szervezni, nagy ajándék nekem. Csak annyi a dolgunk, hogy időre ott legyünk a megadott taliponton.

Három, Nóri tök jó kis feladatokat állít össze, aminek én is és a kutyák is nagyon örülnek, imádnak társaságban dolgozni, ez nagyon hiányzik is nekünk. Newton-on például kifejezetten látszik, hogy eleinte meg van gárgyulva, hogy "Kutyák! Kutyák mindenütt!!", aztán lemegy az első agyvihar és olyan lelkesen dolgozik, teljesen megboldogul például egy jackpot-tól, annyira imádom! Ezek a feladatok egyszerűek, nincs semmi tétjük, lehet cukizni meg örülni, boldogság van és közös akció, ez a lényeg.

Négy, csapatban vagyunk, így a szabad kutyák miatt sincs beszólás :D Amúgy Budapest környékén sokkal jobb a helyzet, itt teljesen elfogadott, hogy sokan kutyákkal mászkálnak, futnak, sportolnak - és őszintén szólva nincs is miért hőbörögni, mert aki egy nagyvárosban, családtagként neveli a kutyáját és el meri vinni magával teljesen szabadon, 20 idegen fajtársával a természetbe, ott nagy veszély nem lehet...

Öt, ami szintén nagy előny, hogy ezeken a Pest környéki, közkedvelt kirándulóhelyeken (nappal legalábbis) nincsenek vadak. Túl nagy a zavarás. Így emiatt sem kell aggódnunk.

Hat, pont annyira hosszú program, hogy még télen is világosban utazunk oda-vissza, kényelmes-kellemes távokkal, tereppel. A sok megállás, a banda és a feladatok miatt a kutyák így is elfáradnak legalább úgy, mint ha 15 km-t mentünk volna :)

Összességében tehát szuper kis program, ajánlom Mindenkinek!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése