2020. január 31., péntek

Termékek, amik bejöttek nekünk - Láthatósági mellény

Arra gondoltam, indítok egy új sorozatot, amiben bemutatom, nekünk mely termékek jöttek be a mindennapi használat során. Direkt nem írtam termék"tesztet", mert nyilván nem próbáltunk ki mindenből 5-10 féle, különböző márkájú példányt, de sokmindenből volt több, ezeknél tudok összehasonlítást is írni. Meg úgy gondolom, ha valaki keresgél, sokat tud spórolni, ha mások által már tesztelt felszerelést vesz :D Én nem részesedek sehonnét, nem reklámozok, nem írok fizetett vásárlói véleményt, csak - nem túl kíméletesen - használom a cuccokat.

Elsőként a láthatósági mellényt hozom.

Megéri-e láthatóságit venni?

A válaszom egyértelmű igen! Erdőben szerintem alap.. legyen csak a kutyán, ebből látszik, hogy nem kóbor kutya, még ha elveszik is, világos, hogy gazda vesztette el és valószínűleg nem szándékosan.... tehát fontos valakinek és keresni fogják. Mi is jobban látjuk, merre mozog a növényzetben - mert sok kutyának amúgy jó kis rejtőszíne van :)

Városban, esti sétánál is tökéletes, növeli a biztonságot, a kutyák pedig gyorsan hozzászoknak a viseléséhez.

Amit most használunk, az a Decathlonban kapható Solognac márkájú, vadászkutyáknak készült láthatósági. Zöld és narancsszínben kapható, nekünk utóbbi van, ez télen, tavasszal és nyáron is kiváló. Az őszi erdőben nem annyira előnyös. Elég széles fényvisszaverő csíkok vannak rajta, így városi, esti sétához is használható.

Több méretben kapható, skót juhnak az "L" tökéletes.

Tépőzáras, ami ugyan könnyen koszolódik, de könnyen feladható (a nyakpántot hagyhatjuk ahogy van, fejet átbújtat, kutya hasa alatt átnyúl és tépőzárat átfűz) és mivel hosszan záródik, fixen a kutyán marad. Hason viszonylag szorosra kell húzni, mert különben elforog a kutya oldalára (hosszú szőrön főleg).

Az anyaga nagyon strapabíró, könnyen tisztítható.

Kicsit drágább, mint a többi, de nem vészes, 3 000 Forint. 


Nem túl jó kép a lemenő nap miatt, de Asszírkán talán látszik a mellény is

A másik láthatóságink a Trixie neonzöld mellénye (kék színben is kapható, bár szerintem utóbbi színnek a leggyatrább a láthatósága). Ennek anyaga jóval gyengébb, könnyen szakad, az ágak, növények jobban beleakadnak/tapadnak rá. Tisztítani nehezebb.

Ugyanúgy tépőzárral záródik, nyakon és hason, de ez rövid és sokkal gyengébb, könnyen kinyílik vagy elhagyja a kutya (ha úgy nézzük, biztonság szempontjából ez előnyös, nem tud vele fennakadni sehol), hosszú szőrön nehéz is összetapasztani.

Van rajta fényvisszaverő minta, kisebb - és mivel a kutyán mozgás közben eléggé felgyűrődik, általában a minta el is tűnik a redőkben.

Előnye az őszi erdőben van, a zöld szín miatt.

Ez olcsóbb, mérettől függő ára van, 1 000 - 3 000 Forint.


Asszírkának kiskorában a Kik-ben vettem láthatóságit, narancsszínűt. A minősége semmivel nem volt rosszabb a Trixie-nél, konstrukciója ugyanaz, viszont olcsóbb volt. A Kik viszont úgy gondolja, hogy a legnagyobb kutyaméret a spániel, szóval nagytestű kuttyra ne keressünk ott mellényt.

A Kik-es cucc

Ha van jobb, kipróbált terméketek, írjátok meg, kíváncsian várom :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése