2019. november 14., csütörtök

Mindenki tökéletes...

Régóta terveztük a kuttyok csípőröntgenjét, elsősorban a sportolás, túrázás miatt. Aztán hirtelen aktuális is lett, mert Asszírka egyszer lezúgott a pallóról edzés közben, azután pár alkalommal nem nagyon akart csinálni zónás akadályokat. Az edzőnk, Ági is javasolta, hogy nézessük meg a térdét, csípőjét, nehogy gond legyen, nehogy egy esetleges fájdalom miatt ódzkodjon az akadályoktól.

Másodsorban megkérdeztem Katát, hogy mi kell a tenyészszemléhez, mert úgy egyeztünk meg, hogy a kicsit elvisszük egyszer. Persze akkor Nyulat sem hagyom majd ki. Végigolvastam a szabályzatot, meg a standardot, a fehér foltja miatt elvileg nem zárhatják ki a tenyésztésből... majd meglátjuk, mondjuk már előre vannak elképzeléseim a finnyogó arcokról, de ne legyen igazam.. néha dönthetne a józan ész a hülyeség felett. Főleg, hogy Kata azt mondta, a tenyészszemléhez nem kell csípőröntgen. Hát, ledobtam a láncot.. a fehér folt fúj, de röntgen nem kell. Csak gratulálni tudok. Na jó, ne legyek ilyen görény... majd kiderül.

Szóval eljött a nap.. Gábor vitte le a kutyákat az állatorvoshoz. Kicsit félt a procedúrától, de én is izgultam rendesen, az altatás azért mégiscsak altatás..

Hála az égnek minden rendben volt. Asszírkának volt még egy visszamaradt sérve, vagyis kizáródása, Jenő úgy döntött végül, hogy inkább leveszi ezt is. Így csórikámon lett 4 db öltés.

Én csak fél napot dolgoztam, mert amúgy költözésben vagyunk - mire hazaértem, már kóvályogtak a kuttyok, de egyik sem volt még igazán beszámítható. Összesen körülbelül 6-7 órába került, mire kezdtek tényleg magukhoz térni.

Asszírka a sebtapaszt elég gyorsan lenyalogatta magáról, ezért csórikám Gábor egyik elnyűtt pólójába került becsomagolásra. Ő egyébként totális depresszióba zuhant a műtét óta, egész délután olyan fejjel járkált, hogy "hát én mindjárt kidobom a taccsot... szarul vagyok". Lógatta a fejét, szenvedett, egyáltalán nem volt boldog, ami tőle teljesen idegen. Az elején a nevére se figyelt (jó, lehet, hogy még félig aludt), mondtuk is Gáborral, hogy szerintünk a memóriáját is törölték... kezdhetünk mindent elölről... :D

Kivittük őket kétszer, rövid sétákra. A délutánin még semmi nem volt, csak agyon pisilték magukat szegénykék, az estin Newton már hozta a szokásos pattogásos-ordításos műsorát, de Asszírka aranyom itt se dobódott fel túlságosan. Picit biztosan húzódik a sebe, mert időnként futott, de mindig visszalassított. Inkább sétált, ami szintén nem szokása. Amúgy nincsen rosszul, semmi baja, csak teljesen szétzuhant. Szerintem most volt életében először szar napja :D :D 

Asszírka szarul van... és ezt közvetíti is


Ezt a testhelyzetet előszeretettel vette fel.. és maradt így fél percekig.

Azér Newton se boldog :D -még ébredezés alatt
A vacsoránál igyekeztem kárpótolni őket a pocsék napért - megérkezett a megrendelt Farkaskonyha Immun-R-Mix és a csipkebogyópor, újra megy nekik az ízületvédő kúra, azonkívül kaptak joghurtot is a szokásos lazacolajos/aszpikos feltétű Acana tápjukra. Most már olyan vagyok, mint valami javasasszony, ahogy keverem nekik a kaját.. készítem őket a télre.

Ma érkeztek amúgy a vadiúj kutyaházak is, egyszerűen csodálatosak, nemhiába, újra a Holczinger kutyaházakat választottam.

Na de térjünk a lényegre végre: mindkét kutyánk csípője tökéletes, szóval ki is fogom írni a bemutatkozó oldalunkra büszkén, hogy HD A/A :)

Őszintén nagyon boldog vagyok, izgultam értük... örülök, hogy egészségesek és minden rendben velük. Nem vártam mást, de egyszerűen megnyugtató a tudat.

U.I.: Azt persze nem is mondom, hogy az autóm azóta is altatószerszagú, de nem ám simán, hanem a kocsi 2 méteres körzetében, kívülről is érezni.. még jó hogy nem alszom el vezetés közben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése