2019. július 7., vasárnap

Új Pálya Avatónap Sopronban

A Soproni Kutyasuli új pályára költözött (nem túl kedves indítóokból, lényegében kihúzták alóluk a területet, de ezt most hagyjuk). Bár egy tanfolyam már le is ment, azért Eniék nem hagyták ünneplés nélkül az új pálya felavatását.


Mi is ott voltunk, naná, ott a helyünk minden sulis eseményen!

A program szuper volt, íme (csak hogy bánkódjon, aki nem volt):



Ahogy látjátok, most 3 pályájuk is van, ebből az első egyfajta "fogadótér", a második a komoly munkáé, a harmadik pedig, ami konkrétan panorámás (!) a tanfolyamoké. Nekem nagyon tetszettek, nagyon szépen karbantartott, rendezett, füves területek, elég nagyok is. Az egyetlen, ami nem igazán előnyös - és tegnap a 33 fokban jól meg is szívtuk - az árnyékhiány... a pályák körül végig akácos van, de ezek kora délután semmi árnyékot nem adnak... 

Fél 3-ra érkeztünk (megint hajtottam a csapatot, persze feleslegesen, mert semmi nem volt kőbe vésve). A sulis csapat sátrakat állított fel, hogy a fenti árnyékhiányt kompenzálják, voltak sörpadok, gyerekeknek homokozó.



Elfoglaltunk gyorsan egy árnyékos helyet, beszélgettünk az ismerősökkel, meg kicsit kifuttattuk a kutyákat. Olyan jó, hogy már egészen sok embert ismerünk, mindenkivel tudunk váltani néhány mondatot. Tényleg érdekel, kivel mi történt a legutóbbi találkozás óta. Mindig van mit mesélni. Hallottunk szomorú és persze jó híreket is.

A futtató után a kutyás fotózást végül ejtettük, mert nagyon sokan álltak sorba, az időjárás viszont nem volt kegyes hozzánk, a tűző napon kitartott a 33 fok.. féltettem a kutyáinkat, így visszavonultunk az árnyékba. Közben megnyitották a limonádés standot, kóstoltunk málnás, mentás, mindenfélés házi hűsítőket, azt kell mondjam, első osztályúak voltak :)


Newton-t a HelloDogs sátorból szálló illatok nyűgözték le :D



Közben Eszternél kipróbáltuk a fizioterápiát (ami nem volt ismeretlen nekünk, ugye, lásd előző poszt). Newton itt annyira szét volt már esve agyban, hogy az hihetetlen. Kapkodta  a fejét, nem figyelt, fáradt volt, lihegett.. gondoltam, ne erőltessük.. vissza az árnyékba!

Asszírka nem érezte magát annyira komfotosan, neki sok volt a zene, a sok ember és kutya. Azért, hogy kicsit kimossuk az agyukat, kivittük a kuttyokat sétálni a környező területre. A "sétálni" kifejezés itt eléggé erős túlzás, elmentünk az első jelentősebb árnyékig és lecsöveztünk. 17 óra volt. Megegyeztünk, hogy maradunk kint fél órát, visszamegyünk Enikő előadására aztán meglátjuk. Igazából a meleg eléggé leépítette a harci kedvet bennem, gondolkoztam, hogy hogy fogjuk bírni, az előrejelzés este 9-ig 30 fok feletti hőmérsékletet mondott. A pihi után visszasétáltunk, majd következett az előadás. Ez annyira tetszett, teljesen feldobódtunk. Eni a tudatos kutyázás "fokozatairól" beszélt, arról, hogy hogyan kapcsolódik be ebbe a kutyaiskola és mikor kellene bekapcsolódnia. Milyen az ideális kutyatartó, ki a környezet tudatos (sic!) gazda.

Imádom a lelkesedést, ahogy Eni előad!




Asszírkával előadást hallgatunk :)
Ezután következett a tombola, amire még az utolsó pillanatban vásároltam 2 jegyet - és NYERTÜNK! Egy összecsukható kutyatálat, ami mindig nagyon hasznos és sosem lehet belőle elég! És itt a nyerésen van a hangsúly, mert én nem nagyon szoktam nyerni semmivel se. Szóval nagyon boldog voltam, azt hiszem ez látszik az alábbi fotón...



:D :D
Amit még nem szabadott kihagyni, az a kutyás tetoválás volt!!! Amerre néztem, mindenkinek volt :D :D Találtam skót juhászos mintát, hát nem volt kérdés hogy kellett!!



Majdnem elfelejtettem, hogy éhen halni sem hagytak minket, volt gulyásleves kondérban, de még milyen!!! A legjobb étteremben is megállta volna a helyét. Olyan hatalmas adagot csináltak, hogy még pár órával később is visszatértem és kaptam :D

A teljes program minden elemében teljesen ingyenes volt, ami szintén őszinte örömmel tölti el az embert, valahogy olyan szokatlan érzés, hogy csak jól kell érezned magad valahol, nem próbálnak meg lehúzni, meg egyáltalán, teljesen önzetlenül vendégül látnak, mert örülnek neked.

DJ Eni :D
Estefelé, amikor jelentősen elkezdett csökkenni a hőmérséklet (végre), kezdődtek a kutyás bemutatók. Kezdett Zsani és a Trükksuli (nagyon cuki trükköket és szép munkát mutattak be), majd a Treibball-osok. Utóbbi sporton sokat gondolkozom én is, a szakszerű irány, megállítás és kézjelek-tanítás miatt, amit a terelésben tudnék hasznosítani.. csak ne lenne ennyire véges az energiám.


A Trükksuli csapata
Töpi, mint a Treib-esek oszlopos tagja
A bemutatók alatt már elkezdett esni is, ami a következő program, Eszter fizioterápiás előadása alatt zuhogóra váltott... ezen a ponton - sokakkal együtt - menekülőre fogtuk, végülis fél 9 volt már, amúgy is ideje lett volna indulnunk. A programból végül csak a kutyás akadályverseny és az activity maradt el (nekünk legalábbis).


Kutyáink itt már áznak.. és látszik a fejükön, mit gondolnak erről... :D

Nyunyu - végleg megsértődve

Azt gondolom, hogy szuper délutánunk volt, amiben az időjárás volt az egyetlen kellemetlen tényező. Egyszerűen minden fantasztikusan minőségi volt. A programoktól a gulyáslevesen keresztül a tombolanyereményekig. 

Még pár kép, csak mert cukik:




Itt is, mégegyszer: köszönjük, hogy ott lehettünk!!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése