2021. november 18., csütörtök

Mit csinálnak másként a kutyások a hétköznapokban?

Néhány többé-kevésbé hülye szokás, ami a kutyásoknak már fel se tűnik, a többieket pedig nem érdekli addig, amíg maguk is kutyások nem lesznek.

1. Ahová csak lehet, viszik a kutyájukat. Nyilván, hiszen a kutya elemi igénye, hogy a családjával legyen. Szóval amely nagymamák, barátok, üzletek, éttermek szívesen fogadják a négylábúakat, azok kapnak is belőle. Ha nem szívesen, egy próbát akkor is megér.

2. A belátható távolságban levő célállomásokig inkább sétálnak, semmint autóznak, mert sétálni amúgy is KELL, szóval kettő az egyben haszon. Profibbak minden apróságért külön szaladgálnak el, direkt.

3. Emellett persze rengeteget autóznak, mert a napi hosszú sétára elhagyják a zsúfolt helyeket és inkább kocsiba ülnek, csak hogy kiskutyájuk szabadon rohangálhasson, kietlenebb helyeken.

4. Minden programra előbb indulnak el, merthogy előtte sétálni kell (minimum pisi-kaki kör). Ez alól talán a kirándulás kivétel. 

5. Sohasem közlekednek egyenes vonalban. A kutyások számára sok hely (játszótér, sportpálya, kiskert, piac, stb) még kihaltság esetén is tabu, szóval bárhová is mennek, biztosan nincs kilométerhiányuk, mert sohasem haladnak a logikus és legrövidebb úton a célhoz. Ezt később megszokásból már akkor is így csinálják, ha épp nincs is náluk kutya.

6. A baktériumokra másként gondolnak, mint a normális emberek. Egy idő után pl. a kutyás kézzel sültkrumplievés teljesen természetesnek tűnik.

7. Kb 3x annyit takarítanak, mint mások. Kutya mellett mindig van mint csinálni és a higiénia tűnékeny jelenség. Azt, hogy a kutyátlan emberek egyáltalán miért takarítanak pl. autót, sosem fogják megérteni. Szerintük kutya nélkül egy autó 10 évig tiszta.

8. Egyáltalán nem lepődnek meg olyan dolgokon, amin normális emberek kiakadnának, lásd lehányt szőnyeg. Hát istenem, kitakarítják. Ezek után, ha mondjuk kiborul egy csésze tea, fel se emelik a szemöldöküket.

9. Felfedezték, hogy bármikor, bármire kell, a kutyakakiszacskó egy igazi megmentő! A boltban esetleg furcsán néznek az eladók, amikor felteszik a szalagra az ebben vásárolt gyümölcsöt, de legalább nem egyszer használják!

10. A szabadidejüket nem kell megtervezniük, mert megteszik helyettük a kutyák. Séta/játék/etetés/fésülés/tanulás - aztán kezdődik előlről.

Azt hiszem, ennél már csak a gyerekesek bonyolultabbak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése