2021. szeptember 6., hétfő

Most ennek mi értelme??!

 Mutatom, kutyás rendezvény kiírás facebook-on:

 

OK, első pont teljesen rendben van, bár alapvető lenne, de inkább írjuk ki.

És a többi?? Ez hol kutyás rendezvény? Ez egy embereknek szóló rendezvény, ahova ki lehet rángatni a családi Fifit, kizárólag pórázon, szigorúan szeparálva mindentől, aminek számára élvezeti értéke lenne. Semmi kutyafuttató, semmi szabadság-buli-ismerkedés-játék, semmi cuki-érdekes-egyszerű-hobbi-fifi-verseny.

Egyrészről értem. Az ilyen rendezvényeket olyanok szervezik, akik beengednek mindenkit, a népszerűség és a teltház érdekében. Nem válogatnak a kutyás rétegekben és pontosan ezért nem is mernek felelősséget vállani a kihozott kutyák viselkedéséért.

De szerintem ennek pont ez a veszélye. Válogatás nélkül beengedni mindenkit és a pórázra meg hámra/nyakörvre/szájkosárra bízni a rendezvényt. Mert akkor ide pont olyan emberek fognak menni, akik amúgy is a pórázra bíznak mindent és 0 egyéb kommunikációval rendelkeznek a kutyájuk felé és fordítva. És ha Tájszonka a láncpóráz ellenére sem fogja tolerálni masnis Tüncikét aki megpróbálja a flexi végéről lemorogni őt? 

Én soha nem vinném a kutyáimat ilyen helyre. Mert ha csak jól szocialitált, nem agresszív, kezelhető kutyák lesznek kint (lásd első pont), akkor miért nem szabad számukra ez az esemény???


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése