2019. április 30., kedd

Életmódváltás, átlagos kutyalét és reménybeli chill

Az elmúlt hetekben az életünk egy kissé felfordult. Anyukámnak nagyon komoly műtétje volt, amit követően különböző okokból kifolyólag a mi győri lakásunkban fog lakni, legalább egy évig.

Ez azt jelenti, hogy költözünk, Anya házába, méghozzá sürgősen, mert a lakást a kutyák után regenerálni kell, a fertőzésveszély minimalizálása érdekében. Mindennek meg kell lennie május végéig.


Szóval holnaptól pakolás.

Mi jelent ez a kutyák számára? Hát, az életük kicsit jobban fog hasonlítani az átlagos kutyákéra, legalábbis az elkövetkezendő hetekben, hónapokban.

Kertes házba megyünk, de a kert elég pici. A napi munkábajárás jelentősen több időt és energiát kíván majd. Így ami már most látszik, hogy a napi 4 sétából szinte biztosan 1 marad csak :( Falun amúgy is nehezebb kutyát sétáltatni, az első kérdésem kb rögtön a "hova vigyem őket?" Mindegy, megoldunk mindent. Illetve a kuttyok napközben a kertben fognak csövezni, ugyanezen, fenti okból kifolyólag...

Nem tudom még, mi lesz a reakció részükről a fentiekre... én sajnálom őket egy kicsit. Annyira megszokták (és imádják), hogy ők lakáskutyák, sok-sok programmal, mozgással.. Nem akarom, hogy lazuljon a kapcsolat, vagy hogy el legyenek hanyagolva. Igyekezni fogok.

Bízom a dolog pozitív oldalában, mégpedig abban, hogy a közösen töltött idő viszont minőségibb lesz, mert nem rögtön munka után, félhullán kell lerohanni velük, amikor viszont megyünk, akkor kipihentebb leszek és tartalmasabb programot állítok össze nekik.

Olyan biztosan nem lesz, hogy napokig feléjük se nézek... de most tényleg rengeteg dolog jött össze - munkában és magánéletben is kemény időszakot élünk.

Nem tudom, hogyan fognak alkalmazkodni csórik az unalmasabb létformához, mert lássuk be, eddig nem panaszkodhattak.. a kutyák alapvetően flexibilisek szerintem. Remélem kialakul egy új életritmus, talán lenyugszanak kicsit - mondjuk már amúgy is ideje lenne, elvégre Newton majdnem 2,5, Asszírka 1,5 éves :)

Szurkoljon nekünk mindenki legyenszíves, aztán majd beszámolok a dolgok alakulásáról.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése