2019. április 15., hétfő

Kirándulás - Bajót

Tudom-tudom hogy uncsi a sok kirándulásos kép, de szeretem ide is eltenni őket, emlékbe... az megint más kérdés, hogy a blog által kínált minőség is hagy kívánni valót maga után bőven, de ezt most vidáman figyelmen kívül hagyom és kész.

Tehát tegnap a Gerecsében másztunk, 11,5 km-es körön. Gyönyörű útvonal volt, mindenkinek csak ajánlani tudom. Volt benne barlang, zarándokhely, sárgán világító repceföld, szépséges lovak meg barátságos kis szamárka :)

Kiindulópont: Bajót, Szent Simon és Júda templom

Jelek: kék barlang - országos kék Péliföldszentkeresztig - kék + - országos kék vissza az Öreg-kő hegyig, majd ismét a kék barlangon Bajótra

Térkép és szintprofil:




Nem is kell mondanom, hogy gyönyörű volt :) Szeretettel ajánlom mindenkinek. Kutyásoknak kieg.: az út elhalad a Gerecsei Natúrpark mellett, ahol állatokat tartanak, de mindenütt rendes kerítés van, aggódásra nincs ok. Péliföldszentkereszt környékén érdemes pórázozni, hiszen ez zarándokhely, több az ember, az utunk közvetlenül a templom mellett visz el, illetve egy rövid szakaszon a műút melletti járdán kell haladnunk.

Képek :)


Csoportkép... mindenki MOSOLY!


A Jankovich-barlang kürtője alatt







Círien ❤️


Nyunyuval az Öreg-kő hegyen


Pusztaföldszentkereszt


Szépséges fríz



Itt sziklamászók táboroznak, a Gerecse és az Öreg-kő sziklái közkedvelt terepet biztosítanak
Gondolom, amikor meghallják a "Free solo" kifejezést, az érzik amit én a "Lesszi-lesszi" hallatán..

Nyakamban a kutyák fele...:D




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése