2019. március 31., vasárnap

Kirándulás - Csákberény

Megvettük végre a turistatérképet, így nekiállunk felfedezni a Vértest és a Gerecsét.

A mai túrát a természetjáró.hu-ról szereztem, nem teszek fel térképet külön, mert ITT bárki megtalálhatja a leírását, térképét, minden információt :) 

A túra gyönyörűszép volt, mintha egy mediterrán országban járna az ember. Az elején kell mászni, azután kellemesen hullámzó utakon haladunk, visszafelé pedig végig lejt az út.

Kutyásoknak annyival egészíteném ki a leírást, hogy az útvonal vadban viszonylag szegény, ami vadászós kutyákhoz jó hír, illetve a túra végén a zöld jelzésen a faluba visszaérve érdemes a nagyállatokhoz nem szoktatott kutyákat pórázra tenni, mert kétoldalt is állattartás van, lovak illetve birkák legelnek. Utóbbiak kerítéssel elválasztva, de a lovaknál csak villanypásztor van. Viszont ahol a zöld és a kék illetve zöld kereszt jelzések találkoznak, nagyon kellemes kis pihenőhely van, padokkal, tavacskával, itt lehet itatni és hűsölni egyet az autóba szállás előtt.

Nekem iszonyat melegem volt, ismét 20 fok kerekedett a reggeli 1 fok után. Annyira nehezen merem elhagyni a többszáz réteg ruhát, amit télen megszoktam.. ilyenkor meg kínlódok, veszem le sorban kabátot/mellényt/pulcsit, aztán meg cipelhetem őket végig.. a kutyák is lagymatagabbak voltak, de meglepően jól bírták a mediterrán táj mediterrán hőmérsékletét.

Képek:

Csodaszép tavaszi hérics (Adonis vernalis)





Panoráma a Móri-árokra






Mediterrán dolomitsziklák - nem kell értük külföldre utazni!

Volt mit mászni :)

Visszafelé, Gémförtés

Az emlegetett pihenőhely



Még barna varangyot is láttunk/hallottunk



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése