2019. március 25., hétfő

Túratervezés

Mindenkinek, aki sokat túrázik, szívből ajánlom a Természetjáró weboldalt és alkalmazást!

Dórival mostanában kezdtük próbálgatni az oldalt. Egyrészt nagyon sok "kész" túraajánlat van rajta, leírással, képekkel - lehet válogatni - illetve kiválóan lehet rajta túrákat tervezni! Mi inkább az utóbbit használjuk.


A tervezésnél alapvetően két opció van: 
  • rákeresünk a kiinduló településre, vagy azon belüli objektumra, majd a térképen szereplő (turista-, mű- vagy egyéb) utakon pontokat jelölünk meg, amiket szeretnénk érinteni - és a program a köztes útvonalat automatikusan felrajzolja, az utak mentén.
  • Vagy szabadon is tervezhetünk, ekkor a program a jelölt pontokat egyenes vonallal köti össze (ezt még nem tudom, mire lehet használni..)
A program kalkulálja a tervezett túra hosszát, a szintemelkedést, a várható időigényt. Felrajzolja a különböző úttípusokat, amiket haladni fogunk, illetve a szinteket.

Példaként a múltkori Gerecsei túránk:




Ha hozunk létre saját fiókot, akkor a túráinkat el is menthetjük, illetve megoszthatjuk.

Minden túrához (akár saját, akár nem) fűzhetünk hozzászólást, tehetünk észrevételt, figyelmeztetést.

Nekem nagyon-nagyon tetszik, el is határoztam, hogy a jövőben a kirándulós bejegyzésekhez mindig felteszem a térképet is, ha valakinek lenne kedve ismételni.

Illetve szuper lenne, ha sok kutyás tenne fel túrákat, mert amin még fejleszteni lehetne, az a kutyás szempont :) Pl. hasznos információ lehetne, hogy van-e az útvonalon olyan akadály (kerítés létrával, sziklaátjáró létrával, függőhíd, stb), vagy egyéb tényező (állattartó telep, legelő állatok kerítés nélkül) ami egy kutyának és gazdájának fontos - és problémát jelenthet!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése