2019. március 1., péntek

Kutyakozmetika

Tegnap végre eljutottak a srácok kozmetikába is.. nem tudom miért, nálunk ez a kozmetika elég gyatrán jön össze általában. Úgy terveztem, havonta fogom vinni őket, ebből inkább 3-4 havonta lett.. most mondjuk rendes voltam, karácsony előtt is voltak :D


Szóval az az igazság, hogy utálok kutyát fésülni (ne is kérdezzük, hogy akkor miajófrancért van éppen skótjuhászom :D - mondjuk mindig is a hosszúszőrű fajták tetszettek). Szó sem róla, szeretem, sőt - miután lakáskutyáim vannak - elvárom, hogy egy kutya ápolt legyen, de hogy én fésülgessem, hát, azért nem rajongok. Éppen annyit fésülgetem csak a kutyáimat, hogy ne hanyagolódjanak el - általában pár hetente. Illetve persze a kirándulások után muszáj eltávolítani a bogáncsokat, egyéb növénymaradványokat, amiből elég szépen be tudnak tárazni a kuttyok.. főleg nyáron, Vázsonyban.. atyaég.

A kozmetikus munkája azonban teljesen más. Neki megvan a szaktudása, professzionális eszköztára-  és nem utolsósorban a türelme a plüsskutya-előállításhoz. A kutyáim bundája ilyenkor teljesen szálára bontva hullámzik utánuk, amikor mozognak.. csodálatos :)

Fürdetni évente max 2x -3x szoktuk őket, most tavasszal, amikor a Nagy Szőrhullás elkezdődik illetve ősszel, mikor még jó az idő és nem fáznak meg. Ennyi bőven elég.

A fürdetés utáni szárítás vízkicsapóval történik, ehhez képzeljünk el egy lombfújót, a hangjával együtt.... ááá. Tegnap is konkrétan úgy szállt a szőr a kozmetikában, hát bakker, az egy biológiai fegyver!!! Orrod, szemed, szád, hajad, ruhád - MINDEN telemegy szőrrel! Mondjuk egy órán keresztül.. szupi. Ezt se csinálnám. Mondjuk tény, hogy ennél hatékonyabban nem lehet elhalt szőrt kiszedni a bundából..

Szóval tegnap is lett két puffasztott skótjuhászom (köszi szépen Zselyke!!), bár gyanítom, hogy a panziónak köszönhetően az eredmény kevéssé lesz tartós :D Sebaj, most már előre bejelentettem őket április 11-re, így talán nem marad el a következő szeánsz.

Extrudált Asszírka :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése