2019. január 11., péntek

Nyunyu és a szeme

A héten voltunk dokinál, mert Newton és Asszírka is elég csipás egy ideje ...

Nem rohantam velük azonnal a rendelőbe, de mivel nem annyira akartak javulni, plusz Newton szeme néha piros és megjelent a harmadik szemhéj is időnként, itt volt az ideje megmutatni őket az állatorvosnak.


Nos, annyira nem örültem, mert mindkettőjük szeme be van gyulladva. Asszírkáé hagyján, ez akár a téltől, téli hideg széltől is lehet, viszont Newton-nál entrópiumot diagnosztizáltak.

Első körben azt kell kideríteni, hogy egy sima szemgyulladás következményeként, az állandó pislogás, hunyorgás miatt következett-e be a szemhéj befordulása, vagy pedig örökletes volt.

Most 5 napig szteroidos, antibakteriális szemcseppet kell csöpögtetni mindkettőjük szemébe, napi 3x. Tegnap este kezdtük...

Ha Nyunyu szeme nem jön helyre a kezelés hatására, akkor műteni kell.... :( Nagyon nem örülök. Persze, muszáj megcsinálni, hiszen nem maradhat így - a pillaszőrök állandó szaruhártya-irritációt jelentenek és ez később komolyabb károsodáshoz vezet. De nyilván féltem is a műtéttől.. francnak hiányzik. Viszont, ha sor kerül rá, akkor megragadom az alkalmat és megcsináltatom a váll- és csípőröntgenjeit is. Hozzuk ki belőle a legjobbat... 3 az 1-ben.

UPDATE: hálaégnek a kontrollon azt mondták, egyenlőre nem lesz műtét. Bár a csepp szépen rendbehozta, azért Nyunyu szeme határeset, továbbra is figyeljük, visszatér-e esetleg a gyulladás. Elhalasztom ezért a röntgeneket is, de valószínűleg idén megcsináltatom mindkettő kuttyét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése