2019. január 17., csütörtök

Gyakorikérdések

Indokolatlanul és váratlanul elkezdtem olvasgatni gyakorikérdéseken a skótjuhászos kérdéseket - és szinte boldog vagyok!!!

Valahogyan, valamiért mégiscsak számít az ismeretterjesztés - a tudatos, felelős kutyatartás, a szaporítók elleni küzdelem, a skótjuhász, mint fajta ismerete - és általában a kutyatartási kérdésekben!! Szuperul meg lehet figyelni, hogy az elmúlt pár évben (a korábbiakhoz képest) sokkal színvonalasabbak lettek a válaszok! Többségében olyanok válaszolnak, akik teljesen adekvát választ tudnak adni, mert maguk is gyakorló gazdik, méghozzá felelősségteljes gazdik!


A válaszadók tudják, hogy milyen különbségek vannak a vonalak, tenyészetek között, honnét milyen célra érdemes kutyát vásárolni, milyen (viselkedésbeli, egészségügyi) problémák jellemzőek a mai skót juhászkutyánál. Milyen igényei vannak ennek a fajtának - és reális visszajelzést adnak a kérdezőknek a mindennapokról.

Végre vége (?) a teljesen idióta kliséknek, hogy a skótot lakásban tartani állatkínzás, sőt.. egy ilyen kérdésnél ugyanakkor felhívják a kérdező figyelmét arra, hogy OK a lakás, de ezzel rengeteg mozgatás, foglalkoztatás (fizikai és szellemi) jár!

Szóval nem is csak a rózsaszín porhintés megy (ó, a skótjuhász tökéletes kutya, boldog bármi is van, csodálatos és bátran ajánlható mindenkinek.. mert NEM).

Őszintén mondom, feldobódtam. Amikor az ember már előre elkészül a végtelen ostobaságra és meglepően profi válaszokba fut bele, az hihetetlen öröm! Szóval talán mégiscsak érdemes... érdemes ezekről a dolgokról írni, információkat, tapasztalatokat átadni - mondjuk úgy, küzdeni a skót juhászért, a kutyákért.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése