2017. szeptember 14., csütörtök

Lista magamnak a kutyasulihoz - min is kellene dolgozni?

Sopronban biztos, hogy az első óra bemutatkozókörénél előkerül majd a "miért jöttél/min szeretnél dolgozni/milyen problémád van a kutyáddal"-kérdés is, így arra gondoltam, összeszedem magamnak, hogy is állunk.

Nézzük csak, mik a kényes pontok...

Séta laza pórázon, kutyák közelében: ... esélytelen.... Nyunyu amint meglát egy kutyát, azonnal oda akar menni hozzá. Egyszerűen rajong az összes többi kutyáért, mindegyikkel játszani, ismerkedni akar... voltunk sok ösztönkontroll foglalkozáson, ahol többször volt gyakorlat erre is. Nos, azt kell mondjam, egy idő után (pár perc) Nyúl átkapcsol a gazdifigyelésre, ha kap megerősítést, de a hétköznapokban, az utcán ez egyszerűen nem megy. Véletlenszerűen kerülnek más kutyák a képbe és akkor persze aztán ők a legérdekesebbek.. az elhaladás fél perce pedig nem sok mindenre ad lehetőséget. 

Lehívás kutyákról: lásd előző pont... ha kutyákkal találkozunk, az első pár percben inkább ne is próbálkozzak.. volt már hogy sikerült, szinte azonnal, de ilyenkor nem fogadnék rá 5 forintban sem.

Macskakergetés: igen, ez elkezdett durván felerősödni.. Nyúl eredetileg szerette a macskákat, amíg 3 kóbor macska elég brutálisan meg nem verte, amikor próbált odamenni hozzájuk és a kajásedényükhöz a városban, egy parkban... ezután ha macskát látott, frusztráltan ugatni kezdett és a menekülést fontolgatta. Aztán valahogy rájött, hogy némelyik macska megijed tőle és elrohan. Így pedig egyre inkább beleerősítette magát a kergetésbe. Volt olyan, hogy nem vettük észre időben a macskát és mire feleszméltünk, Newton már az út közepén rohant, 5 m-es póráz ide vagy oda. Szerencsére ez késő éjjel, az utolsó sétán történt, amikor már szinte alig van forgalom. Különben nagyon-nagyon odafigyelek, semmilyen veszélyes, forgalmas szakaszon nem engedem el a hosszú pórázról (az ominózus esti sétán csak le volt dobva a földre, mert alacsony kőfal is volt a zöldterület mellett, hadd mászkáljon... eee ).

Kajafelevés: amint az előző bejegyzésben kifejtettem, a város ebből a szempontból is "csodálatos" hely.. hulladék, ételmaradék mindenhol.. Nyúl nem tartozik a legrosszabbak közé, de a húsmaradékoknak, csontoknak nem bír ellenállni - és ebből van elég szétszórva. Letiltani legtöbbször le lehet, ha még azelőtt észreveszem a dolgot, hogy felvegye a kiszemelt csemegét, de utána... régen még cserekajával le lehetett dobatni vele, ami a szájában volt, de már kitanulta a dolgot és ha nincs rajta hosszúpóráz, inkább ne is próbálkozzak az elvétellel..

Ugatás: ezzel nem is a leállítás a probléma, hanem inkább azt szeretném, ha nem erősítené meg magát benne. Leállítani egészen jól le lehet, de pl Vázsonyban tényleg nagyon sokat ugat.

Azt hiszem, most ennyi :) Van min dolgozni... (ki is mondta, hogy "a tökéletesség unalmas"? - azzal vitatkoznék.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése