2024. március 24., vasárnap

Kirándulás - Fenyőfő-Pápateszér

Nem nagyon írok mostanában közérdekű bejegyzéseket, de jelenleg inkább emlékkönyvként használom a blogot, semmint gondolatátadó fórumként:)

A mai kirándulás útvonala ismét csak reggel alakult ki, mert az időjárás kétséges volt, illetve kezdődik a kisvaddisznó-szezon, ami azért tervezést igényel. A nyíltabb erdős, faluközeli, "forgalmasabb" - tehát legalább jelölt - turistautak ideálisabb választás ilyenkor, legalábbis ez a teóriám. A bokros, illetve fakivágást követően sűrűbben becserjésedett részeket a disznók jobban szeretik, saját (hála égnek ritka) tapasztalat alapján - így ezeket kerüljük most egy darabig.

Az útvonal ismét nem új (térképet se rakok fel, olyan lusta vagyok), fenyőfői faluvégi indulással a zöld +-en, majd piros négyzeten és piroson ellavíroztunk Pápateszér-Farkashegyig, aztán a piros +-en visszatértünk a kiindulópontra. Kb 13 km a kör, 3 óra volt, 2 megállóval. A túra egyetlen béna része a pápateszéri patakátkelés, itt a piros jel egy nagyon gazos szakaszon és egy elég rozoga, bemohásodott fahídon visz át. Illetve amilyen szép az odavezető út, fenyveseken, nyíltabb és erdősebb szakaszokon, olyan unalmas a visszaút a murvás műúton. De sebaj, összességében mégis nagyon szép ez a kör, ajánlom mindenkinek, ezzel az iránnyal.

Fotó sem született sok, de azért azokat felteszem.

Az egész útra ez a hangulat jellemző, szint nincs, a talaj a tűlevelektől kellemes, puhább


Nincs semmi baja, csak fetrengett és hisztizett, mert valami beakadt a szőrébe valahol, aztán várta a hatást XD


Fenyőfői faluvég a temetővel, balra látszik a Kőris-hegy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése