2019. február 23., szombat

Kirándulás - Tihany

Dóri volt Ingával a Téli Tihanyi Teljesítménytúrán, tőle "loptam" az ötletet, hogy a legközelebbi kirándulás úticélja ez a szépséges, balaton-felvidéki ékszerdobozka legyen.

Tavaly előtt nyáron voltunk itt utoljára, akkor még csak a Kisnyunyuval. 

Nagyon boldog voltam, hogy most ismét sikerült eljutnunk ide - másik lehetőségünk nem is lett volna mostanában, mert holnap Sopron, jövő hétvégén wellness, illetve indul Asszírka középfokú tanfolyama is, ami 2 hónapra betáblázza a hétvégéket.

Persze nem sikerült időben indulni.. én reggel 6kor lefutottam egy kis körre a kuttyokkal, meg hazafelé vettem pár péksütit, egy gyors kávé, majd 7:20-kor végre autó.

A hétvégére visszatért a hideg, reggel Győrben -6, Tihanyban -7 fok volt... általában tényleg nem bánom a hideget, de most kifejezetten rosszul esett a 100 réteg ruha és a kesztyű nélkül fázó kezem :(

Sebaj, ilyenkor az első 15-20 percet kell túlélni, aztán az ember bemelegszik és onnét minden megy :)

A mai napra hirdettek egy tájfutó versenyt is Tihanyba, ezen kicsit idegeskedtem, mert az útvonalainkban jelentős átfedés volt. Nem is tudom, miért akadok ki ilyeneken, hiszen a kutyáinkkal nincs semmi baj, max. ha pl. keresztbeállnak az úton. De valahogy nincs kedvem a sok emberhez, meg hogy én alkalmazkodjak, ismét, kutyásként. Ilyenkor én is csak relaxálni, pihenni szeretnék, nem a kutyákra/emberekre figyelni :) Mindegy, ezt tökéletesen vettük, a futók nem voltak sokan és nagyon jó fejek, kedvesek voltak. Tényleg... aki a természetben fut fél napokat, mindenféle terepen, hobbiból, az csak jó fej lehet :D

Az útvonal a következő volt: Hármashegyi-kúp - Aranyház-gejzírkúp - Hálóeresztő - Horgásztanyák - Csúcs-hegy - Apáti-hegy - Kis-erdő-tető és a Szélmarta-sziklák, majd vissza az úton a kocsihoz. Kb 10 km, amit végül 4 óra alatt sétáltunk le, kényelmesen.

Az idő hideg maradt ugyan, de a nap csodálatosan sütött, a levegő teljesen tiszta, az égbolt gyönyörű kék, a Balaton pedig... elmondhatatlanul utánozhatatlan balatonszínű..

Jöjjenek a képek :)












Azér ez a beállás nem semmi... :D



Ez a kép nagyon tetszik :)


Szélmarta férfiak :D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése