2018. február 4., vasárnap

Nyunyu-s vasárnap

Igyekszem Newton-nak biztosítani, hogy sok programja legyen velem, külön. Látszik, hogy ezeken nagyon-nagyon boldog, hogy végre megint csak ketten vagyunk, ahogy "régen"... nagyon szívesen és lelkesen dolgozik, végtelenül cuki. Ilyenkor azt érzem, így megint szorosabb a kapcsolatunk, minőségibb az együtt töltött idő.

Próbálok itthon is beletenni egy-egy rövid klikkerezős gyakorlást vagy interaktív társasjátékot. Utóbbiakat nagyon szeretem, Raffának megvettem a piacon fellelhető összes ilyet. Reméltem, hogy Nyunyu is hasonlóképpen lelkesedni fog értük, én imádom őket, annyira jó "kreatív megoldásokat" tanítani a kutyának és látni, hogy egyre-egyre okosabb lesz. A tanításkor én is nagyon lelkes vagyok, így Newton-nak is tetszenek egyenlőre :) Ezen kívül megpróbálunk visszatérni a mantrailing világába, plusz ahogy már írtam, belenézünk az agility-be is egy kicsit.

Ma az egész napot együtt töltöttük :) Reggel (hajnalban) a szokásos napindító séta, aztán 10-re mentünk ki a sulira agilityzni. Múltkor ellestem a többiektől, hogy ők nem mennek be a suliig autóval (rendkívül rossz minőségű, kátyús murvás út), hanem megállnak kint a falu szélén és besétálnak. Azt mondták, 20 perc. Úgy döntöttem, ma mi is ezt csináljuk! Szóval kocsi letesz, legalább bemelegszünk. Ez mondjuk szó szerint sikerült, nagyon meleg volt ma, én meg felvettem a szokásos 20 réteg kutyás cuccomat.. de nagyon megérte. Gyönyörű napsütés, rengeteg madár a szántókon (Nyúl lelkesen utánunk is vetette magát időnként)... Utána letoltuk az edzést - nagyon jól sikerült ma is, hihetetlen, annyira örülök hogy megtaláltam magunknak ezt a programot!!! Majd visszaséta a kocsihoz, ki Anyához Csanakra. Itt volt 20 percem ebédelni, aztán jött Cinti és Lola, irány Sopron, szinte nem is mondom, Februári Nagy Kutyás Séta :)

Már csak ideírom a számokat: 87 kutya, 136 ember :)

Meg a szokásos képek:










Newton rettenetesen elfáradt... ezt abból érzékeltem, hogy amikor visszatettem a boxba a kirándulás végén, nyüszített. Ezt mindig akkor csinálja, amikor már nagyon fáradt... pedig nem sejtette szegény, hogy most pár napot nem otthon alszik. Panzióba ment, péntekig. Miért?

Sajnos az erőim mostanában végesek, főleg, hogy a munkahelyemen is elég durva a helyzet, már 2 hónapja.. a picire így nem sok időm van. Persze, viszem őt is sétálni (legtöbbször Newton-nal), de igazán minőségi időt nem nagyon töltöttem vele. Gábor tolja vele, ő viszi le egyedül, meg gyakorol vele, ovizni is voltak már kétszer. Igazán rendesen belevetette magát a melóba :)

Viszont én sem szeretnék lemaradni. Kapcsolatot kell építenem Kis Asszírral, valamint neki is gyakorolnia kell kicsit az egyedüllétet, azt, hogy nincs mindig mellette a nagy. Meg kell tanulnia megbirkózni egyedül a dolgokkal, illetve le kell akadnia Newton-ról picit. Meg nekem is le kell akadnom Newton-ról (nyilván azért is töltöttem vele sok időt ketten, mert fontos nekem, hogy ő jól érezze magát, nálam kicsit elsőbbséget élvez, akárhogyan is, ő az "öregebb", akivel régebbi kapcsolatom van). Ha viszont Newton itt van, az egy "ördögi kör", mert azt akarom, hogy ő is jól érezze magát, ezért az energiát oda teszem, a pici meg úgyis jól érzi magát és megint nem jutottam sehova Asszírral.. valahogy kicsit blokkolni kellett ezt a dolgot. És mivel én is fáradt vagyok, könnyíteni gondoltam, legalább pár napig. Persze lelkifurdalásom van, de Newton ismét Zsaninál van, ahol volt már és 100% hogy értő szemek felvigyázzák.

Newton is fáradt egyébként, a pici sok energiáját elveszi, de gondolom inkább pszichésen, meg valószínű nem tud pihenni tőle se napközben, sem éjszaka. Fogyott is (pedig a kicsit miatt még valamivel többet is eszik, mert persze ő is több jutifalatot kap), de ez ellen teszünk majd, emelek az adagján...

Szőr Isaac Newton ❤



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése