2017. május 27., szombat

Bemutatkozás

Íme, itt van ő, Newton (vagy amit sokkal többször hall: Nyúl, Kisnyúl, New, Nyunyu), a collie:


 
Skót juhásznak készül, ami persze így a fotó után akár egyértelmű is lehet, mégis illik ezt leírni, így, a bemutatkozásnál.

Illetve a collie kifejezés önmagában nem feltétlenül jelentené a skót juhászt, főleg ha mondjuk angol ismerősünkkel beszélgetünk. Ők ugyanis collie alatt automatikusan a nálunk is nagyon divatos border collie-t értik (NatGeo cikkben is lehetett már olvasni border collie fotó alatt skót juhász feliratot :)), míg nálunk - főleg régebben - egyértelműen a skótot jelölte. Tehát John-nak inkább rough collie-t mondjunk.



Border collie (Forrás: doglers.com)

De térjünk vissza tehát a Kis Nyúlhoz.

Nyúl 2017. január 18-án született Budapesten, az Afterhero kennelben, Tóth Katalinnál (a fajta és a kennelválasztásról később írok még). 9 hetesen került hozzánk. Ő volt az egyedüli tricolour kan az alomban. Íme az első fotók, amiket kaptam róla:


Balról az első :)
Katáék csak Pandának nevezték
  
A blogot természetesen ezektől a pillanatoktól kezdve tervezem, mindegy, végülis csak 3 hónap késésben vagyok. Főként magamnak írom, hogy ne vesszenek el az emlékek... persze örülök, ha valaki érdekesnek tartja majd, akár azért mert ő is ilyen fajtát szeretne és így bepillantást nyer egy skótjuhász(os) mindennapjaiba…


Hajrá tehát, örülünk ha olvastok bennünket.

Kamilla & Newton





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése