2018. július 15., vasárnap

Hétvégi képek emlékbe

Úgy látszik mostanában nem bírom ki, hogy ne tegyek fel hétvégi képeket emlékbe :D

Végre - így július közepén - lejutottunk Vázsonyba.. viszont, ami nem jellemző, az egész szombatot "otthon" töltöttük, mert annyira hulla voltam, hogy bár beterveztem egy kirándulást, végül a pihenés mellett döntöttünk.  Így csak egy vázsonyi erdőkört tettünk a kuttyok kedvéért, meg este rendeztünk némi sütögetést. 

A kaja...

.. és az érdeklődők





Másnap azért behoztuk a lemaradást és meglátogattuk az Öreg-bükk tanösvényt Balatoncsicsón. Korán, fél 8-kor indultunk, hogy ne legyen még nagyon meleg. Nyáron igyekszem erdei kirándulásokat tervezni, de a Balaton-felvidéken ez nem mindig egyszerű :)


Kezdőkép a Balatonnal..




Itt tündérek laknak..
Az Öreg-bükk tanösvény jelzése
.. és a tanösvény nevét adó 200 éves bükk ..
.. amelynek történetét tábla ismerteti. Kétszer szenvedett el villámcsapást,  a második 2003-ban kettétörte a törzsét.
A tanösvény a csicsói erdei iskolánál kezdődik, ez nekünk a túra közepét jelentette

Kedves madáretető az erdei iskolánál

A tanösvény a Balaton-felvidéki kőzeteket is bemutatja


Nagyon-nagyon tetszett nekem ez a tanösvény, szépen kiépített és karbantartott, sok-sok hasznos információval és kitűnő jelzésrendszerrel - amit sok másikról nem lehet elmondani.

Az egyetlen gondom ismét az volt - ami a Balaton-felvidéken több helyen is előfordul - hogy a turistautakon egyszer csak ingatlanok jelennek meg, a turista meg (a jelölt úton!) beleütközik a magánkerítésbe, mert még arra sem veszik a fáradságot, hogy módosíttassák az útvonalat...

Hazafelé természetesen nem hagyhattuk ki Pannonhalmát, ahol a kuttyokat már mindig friss vízzel várják, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk a Pausa Apátsági Kávéház kedves személyzetének!


Mindenkinek szép hétvégét!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése