2017. október 18., szerda

Státuszjelentés

A Kisnyúl remekül növekszik és pont ma ünnepli 9. betöltött hónapját :)

Akár erre is foghatom (bár valójában csak úgy, mert nem tudtam megállni hogy ne vegyek neki), hogy kapott ajándék kekszet és pupcake-et a Flash Kutyapékségből, Pestről. Raffácska annyira odáig volt Timiék mindenféle kutyasütijéért,


Mert neki mindent ❤❤❤❤❤❤❤❤

Raffácska és a kedvenc keksz :)

hogy Nyunyunak is bevásároltam.. nos, ilyen hasravágódós fekvést még sosem láttam tőle, mint a mézes-mogyoróvajas keksz érdekében..

Az új generáció - aggódásra semmi ok: ő is el lesz kényeztetve :D

Múlt héten mértem a rendelőben (oltásért mentünk, - 8500 HUF a budget-ben), 21,8 kg. Már szép hosszú, durva tapintású fedőszőre van, persze ez még nőni fog. Az állatorvos megdícsérte, hogy milyen jó kiállású, jó csontozatú kiskutya lett :) A háta még izmosodni fog, picit talán nő is még, de inkább alakra fog változni. Nekem csak időnként tűnik fel, hogy tényleg mennyit nőtt.. a kamaszkori megnyúlás után kicsit lelassult a növése, de azért láthatóan fejlődik még.

Ivarérik, ami erősen meg is mutatkozik a viselkedésében.. a lányok nagyon érdeklik, az ivaros szukáknak rommá udvarolja magát.. illetve esténként erősen felmegy a hormonszintje, ilyenkor nyugtalanul mászkál, liheg és megpróbál felkapaszkodni a dolgokra.. szegény, ilyenkor azért sajnálom is.. nem lehet egyszerű korszak :)

A védőösztönös érése is tart még, esténként sokat ugat, illetve séta közben is ismeretlen zajokra ugrál (mint egy Nyúl, ugye) és ugat a kis kakaduhangján.. 

Elhatározta, hogy egy csomó felület csúszik, pl a lépcsőházban a földszint (de csak kifelé menet), vagy az állatorvosi rendelő köve... illetve ismeretlen lépcsőkön nem hajlandó közlekedni. A városban ezért igyekszünk gyakorolni. A nyitottabb tér kevésbé zavarja, a zártabb helyen lévő lépcsőket nem csípi igazán. Gyakoroltunk hídon, sétálóutcán, bár egyenlőre este, amikor nincs tömeg. Ezekkel nincs gondja. Enikő szerint ezek a bizonytalanságok is a védős érésnek tudhatók be. 

A tanfolyam mellett a többi foglalkozással (mantrailing, treibball, ÖK) leálltunk, gondoltam, ne legyen sok, koncentráljunk a sulira. Időnként úgy érzem, több agymunka kellene neki, mert fizikailag ugyan minden nap lefárasztom, 2-3 óra sétával, kutyákkal, szellemileg nem sokat dolgozik. Erre kitalálok valamit.

Észrevettem viszont, hogy ha az idegrendszere túlságosan lefárad (pl. városi séta, rövid pórázon), akkor nem bír leállni... ilyenkor hazaérést követően elkezd pakolni - rombolni (hála égnek egyáltalán nem durva a helyzet ilyenkor sem).

Lakásban hagyás: már többször csücsült egész nap a lakásban egyedül, általában nagyon rendesen viseli. Állítólag nincs hangja, az ágyra, egyéb helyekre nem megy fel, nem tesz kárt semmiben, nem pisil/kakil be. Az "általában" arra vonatkozik, hogy egyszer bekakált szegény, de az látszott, hogy hasmenés volt... illetve pont tegnap szétszedte a gyékénykosarat.. konkrétan miszlikre. A teraszon találta, oda dugtam el - régen ez volt a fogváltós kosara, ezt téphette szabadon. Hát, most befejezte a művet.


Íme... az alkotó ezután megpihent :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése