2023. április 23., vasárnap

Petland - instant boldogság, ahol még a növények is a kutyákért vannak!

Írtam pár szót Nektek az előző bejegyzésben egy új, egyedülálló kutyás parkról (KATT, ha nem olvastad) - ezúttal pedig az élménybeszámolót hozom, mert mi már kipróbáltuk!!!

Szóval, miről van szó? Egyszerű. A Petland élménypark a kutyád és a Te boldogságodról szól, mégpedig elvárások nélkül, felszabadultan, ahogyan és amihez kedvetek van. Telepakolták mindenféle izgalmas és érdekes, kihívást jelentő, mégis szuperbiztonságos kialakítású tárggyal/akadállyal/játékkal/térelemmel, amiket közösen fedezhettek fel. Az, hogy mit hoztok ki belőle, csak a fantáziátokon múlik :D

De tényleg! Ha esetleg kezdőbbek vagytok, vagy épp nincs ötletetek egy-egy tárgyhoz, bármikor kérhettek tanácsot az oktatótól. Minden elemet úgy használtok ki, ahogy tetszik. Vannak megszokottabb és teljesen egyedi akadályok is. Különböző szokatlan felületek, homokozó, labdákkal teli medence, szimatmunkához kialakított területek. Itt minden a kutyád boldogságáért van. Ha csak ásna, szimatolna.. mindentlehet. Szó szerint legelészni is, hiszen a kiültetett növényeket is gondosan, tudatosan választották ki - a kutyák számára egészséges/nyugtató gyógynövényeket találtok mindenütt.

És hogy miért érdemes idelátogatni? Erről kicsit külön írnék a gyakorlott/félőrült megszállott kutyásoknak és kezdő/mégnemkutyás érdeklődő gazdiknak. És a végén lesznek képek is!!!

Szóval... ha gyakorlott/félőrült megszállott kutyás vagy:

valószínűleg az összes háztartási helyiséged tele van kutyás cuccokkal, kiegészítőkkel, fejlesztőeszközökkel és van egy

  • kialakult, szuperul működő kutyád: ez esetben a társaság, új helyszínen való gyakorlási lehetőség, új élmény, új ismeretségek, kapcsolatok és szakmailag kiváló oktatóval való véget nem érő beszélgetések miatt gyertek el! Meg amúgy is, Kneipp-taposód a kutyádnak tuti nincs otthon - de itt azt IS találsz!!!!
  • új kölyökkutyád, akit "két legyet egy csapásra"-elven egyszerre fejlesztenél és szocializálnál, abszolút biztonságos és profi környezetben, akkor itt a helyetek!
  • kissé bizonytalan, félénk vagy problémás kutyád, akkor itt fokozatosan építheted a terápiáját és szükség esetén külső szakértő szemet is kaphatsz segítségül.
  • öregecske, vagy betegségből felépülő kutyád, akinek túl sok a kutyafuttató, de élményt adnál neki, kiszakadva az otthoni/mindennapi környezetből, esetleg újraépítenéd őt, viszont a sport/tréning/edzés/tanfolyam már/még sok lenne neki, ennél jobb helyet nem találhatsz a számotokra!!!
  • ha épp Te tartanál szünetet a komolyabb igénybevételt jelentő sportokból/kihívásokból, esetleg a Te egészségi állapotod nem engedi meg a fentieket, viszont nem éred be az udvarral vagy végre kicsit a párodra hagynád a gyereket, akkor hajrá, itt várnak sok szeretettel :)

Ha kezdő/mégnemkutyás érdeklődő vagy:

a kutyáddal akkor lesz igazi, örömteli, szoros, egymásbanbízós, mindentmegteszekérted kapcsolatod, ha rengeteg, pozitív közös élményt gyűjtötök.

Fontos tudni, hogy a kutya számára ez általában mást jelent, mint az ember számára. Szóval szuper dolog az olvasás/sorozatnézés/cukrászdában ücsörgés/flexinséta telefonnyomkodással - Neked.

A kutya a Veled közös játékokat, tanítást, bandázást, feladatmegoldást szereti. Az élményeket.

Nem attól lesz boldog, ha nagyon finom kajákat adsz neki és vakargatod a hasát egész álló nap, meg fésülgeted.

Attól lesz boldog, ha Veled együttműködve megold egy feladatot és kap érte elismerést. Egy karika boldogan kiérdemelt virsli ezerszer többet jelent számára, mint az egész napos fetrengést követően fél 8-kor elétett baconbe tekert csirkemájjal töltött libacomb.

A feladat alatt pedig nem azt kell érteni, hogy versenysportot kell űznötök félvilágbajnoki szinten. A kutya valahol hasonlít egy kisgyerekre, akinek minden apróság érdekes. Ezzel csak arra utalok, hogy számára tökéletes feladat lehet egy pad alatt átkúszni, vagy átugrani azt... első két lábbal fellépni egy fatörzsre. Minden gyakorlatból épülni, fejlődni fog, az együttműködés pedig kiválóan erősíti a kapcsolatotokat.

Ha pedig segítesz neki megoldani egy elsőre "félelmetes" gyakorlatot, biztos lehetsz benne, hogy a bizalma megnő irántad - és miért fontos ez? Mert más, esetleg váratlan szituációban is megbízik majd benned, figyelni és hallgatni fog Rád. Önszántából.

Erre pedig a Petland kiváló terepet nyújt. Biztonságos körülmények között, saját ütemben haladva,változatos feladatokon át építheted a kapcsolatotokat, oktatói segítséggel, amit szerintem mindenképpen érdemes igénybe venni, amíg megismered a kutyádat, az ő jelzéseit és a különféle tanítási/fejlesztési technikákat. Megtanulhattok más kutyák között, zavaró ingerek mellett is együtt dolgozni, egymásra figyelni. Nagyon hálásak lesztek érte, ezt garantálom :)

És akkor a végére jöjjenek a képek és a saját élmények (ha valaki eljutott volna idáig)!

Az óra 45 perces, ami bőven elég a kiskutyák teljes agyhalott állapotba juttatásához, bandázással és szünetekkel tarkítva is. Nem is tudtunk minden elemet kipróbálni, mondjuk nem bántam, így marad legközelebbre is (mert tuti megyüünk!!).

Először megpróbáltam párhuzamosan dolgozni a két állatkával, mondjuk nem tudom ezt hogy gondoltam, teljes és nyilvánvaló káosz, sebaj. Feltaláltam a spanyol viaszt és egyik skótot megmadzagolva rögzítettem a kerítéshez, a másikkal feladatoztam, majd csere. Működött.

Próbáltam minden akadályra akár többféle feladatot kitalálni, de volt ahol a srácokra hagytam, mit hoznak ki a szituból. Szeretek ilyeneket kipróbálni, tényleg vicces, amikor egy feladatot kutyádra bízol - és ő jobbat talál ki Nálad :D

Büszke vagyok a srácokra, mert minden szétesettségünk ellenére nagyon ügyesek voltak! Mindhárman hullára fáradtuk magunkat, ahogy már írtam, Newton hazaérve inkább kiesett a boxból, mint kiszállt, majd az előszobában kiterült, Asszírka csillogó tekintettel követett egész délután, hogy "ez olyan csodálatos nap volt..", közben majd' elaludt állva.

Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget és az élményt, rendszeres vendégek leszünk!!! ❤

Minden fotót a Petland készített.

Asszírka bátran átrohan még a fémláncos kapun is!
Mondjuk kajáért volt, hogy megpróbált beugrani a csukott boxajtón.. no komment.

Leülni azért nem akart.. "hát hülye vagy?! olyan fura a seggemnek..."

Jajjhát olvadás... az enyémek, mondtam már...?

Először meglepődött a süllyesztett kúszón, de aztán lement quattro-ba és végtelenül boldog volt.. az hiszem, látszik :)

Nemmali, szóval 4-ből 3 láb akár egy pillanatig is, igenis varázslatos :D

Trambulinon fekvős

Kezd agyban hulla lenni a hülye ötleteimtől.. 4-ből 1, a 35. percben.. igenis varázslatos!!! XD

Változó magasságok és süllyesztett kúszó - nagyon izgalmas!

Csak.. ❤❤



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése