2024. szeptember 15., vasárnap

Esős kirándulás - Fenyőfő

Igazából nem gondoltam komolyan, hogy bejegyzést írok, inkább csak pár képet rakok el emlékbe a mai igazi őszi, esős, 6,5 km-es fenyőfői minikörről.

Mindent magamra vettem (a rohadt újonnan vásárolt átmeneti bakancsomról már felvételkor éreztem, hogy bal lábra szorít, hurrá, most adhatom el.. tényleg, nem kell valakinek kb zsírúj, 36-os, decathlonos, mentazöld, csajos, kiváló bakancs??), ami garantálta hogy kellemesen érezzem magam, szóval szőröspulcsi, mellény, softshell kabát, túraszoknya, nemújderégi átmeneti bakancs outfitben indultam. Egyvalamit csesztem el, sima leggingset vettem, mert egyszerűen elfelejtettem, hogy van softshell túranadrágom :( minden működött is kiválóan, igazából szerintem ez a kulcsa a jó túrának, időjárástól függetlenül. Én őszinte decathlon-rajongó vagyok - szerintem mindenre van válaszuk, bármit is keresel, bármilyen szinthez - és az ára is megfizethető. Reklám vége.

A kutyáknak nyilván semmi bajuk a szakadó esővel, bár Asszírka el szokott szomorodni és szinte látom ahogyan a feje mellett a "kérem vissza a kanapémat.." szövegbuborék bánatoskodik. Őt valószínűleg az IKEA-ba kéne vinni kirándulni. Elkényeztetett kis selyemmajom.

Na jó, nem is akartam írni, úgyhogy: csodaszép túra volt, igazán élveztem. Képek.

Nem tudom pontosan, mi habzott néhány fa tövén, az eső mosott le valami anyagot a fákról/-ból. Szaponin lehetne, de miből?




Nyúl elöl fontoskodik

Hazaérve úgy döntött, ő kint marad az udvaron és a bokor alatt fog lakni, mert ott jobb.



2024. szeptember 1., vasárnap

Nyárzáró kirándulás

Nem hiszem, hogy van, aki nálam jobban várja ennek a stabilan 30 fok feletti, hónapok óta tartó elmebajnak a végét.. vagyis de: talán a kutyáim. Főleg, hogy Newton legalább normálisan levedlett, Asszírka viszont valahol májusban lemaradt a történetben és a jó életnek se akar megszabadulni a bundájától. Konkrétan a téli szőr felében rohangál még ma is. No komment.